Uusi Liiga-kausi on käynnistynyt ja muutkin Euroopan kärkisarjat alkavat lähiaikoina. Tästä huolimatta vapailla markkinoilla on edelleen paljon pelaajia, joiden uusi osoite ei ole vielä selvillä.

Suomalaispelaajia vailla joukkuetta on tällä hetkellä runsas määrä. Ruotsissa viime kaudella pelanneista vapaana ovat vielä maalivahti Joni Ortio, puolustaja Kalle Maalahti sekä hyökkääjä Kalle Kossila. Ortio torjui viime kaudella HV71:n riveissä 39 ottelussa torjuntaprosentilla 87,4. Maalahti kirjasi samassa seurassa 50 otteluun pisteet 1+7. Kossila iski Växjö Lakers HC:ssa 40 otteluun tehot 12+22=34. Hän oli jo tehnyt sopimuksen Sveitsiin SC Bernin kanssa, mutta sopimus purettiin, koska Kossila ei läpäissyt lääkärintarkastusta.

Sveitsissä viime kaudella pelanneista suomalaisista ilman seuraa ovat puolustajat Kristian Näkyvä sekä Ville Pokka. Näkyvä tehtaili HC Davosissa 49 otteluun tehopisteet 6+22=28. Pokka edusti EHC Biel-Bienneä sekä SC Berniä, joissa hän pelasi yhteensä 34 ottelua tehoin 0+10. Akillesjänteen katkeamisen takia Pokka pystyy näillä näkymin palaamaan kaukaloon vasta joulukuussa.

Saksassa pelannut hyökkääjä Jere Karjalainen (artikkelikuvassa) ei ole vielä löytänyt uutta joukkuetta. Hän pelasi viime kaudella Augsburger Pantherissa 50 ottelua pistein 13+20=33.

Viime kaudella Liigassa kiekkoilleista suomalaisista vapailla markkinoilla ovat muun muassa maalivahdit Christopher Gibson ja Henri Kiviaho, puolustajat Rony Ahonen, Joonas Järvinen ja Teemu Suhonen sekä hyökkääjät Antti Pihlström, Joonas Kemppainen, Julius Junttila ja Juhamatti Aaltonen. Heistä muun muassa Kemppainen ja Junttila rikkoivat viime kaudella 30 tehopisteen rajan, kun taas Pihlström ja Suhonen viimeistelivät yli 20 pistettä.

LUE MYÖS