Kahdella viimeisellä kaudella Liigan finaaleissa Tampereen Tapparalle taipunut Lahden Pelicans on aloittanut uudessa valmennuksessa Liiga-kauden vahvasti. Juhamatti Yli-Junnilan valmentama miehistö avaa kautensa Jyväskylässä JYPin vieraana.

Pelicansin yksi merkittävimmistä hankinnoista tälle kaudella on ollut lainalla pelaava Rasmus Kumpulainen. Minnesota Wildin kesällä NHL:n varaama laitahyökkääjä on Pelicansin kasvatti, joka vietti viime kauden OHL:ssä Oshawa Generalsin riveissä.

Lahden Pelicans

@lahdenpelicans
Juhlakauden ensimmäinen! 👊🏻

#PelicansFi #Liiga #Lahti

Uransa ensimmäinen Liiga-ottelu lähti Kumpulaisen osalta vahvasti liikkeelle, sillä kahteen ensimmäiseen erään 19-vuotias laitahyökkääjä onnistui kahdesti maalinteossa ja teki esityön vieraiden 3-2 -maaliin ylivoimalla toisen erän lopulla. Tämä maali meni paluumuuttuja Iikka Kangasniemen nimiin.

192 senttiä pitkä Kumpulainen varattiin Wildin toimesta toisella kierroksella vuorolla 53. OHL:ssä Generalsin riveissä hyökkääjä takoi 58 otteluun 28 maalia ja yhteensä 56 tehopistettä viime kaudella. Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa hyökkääjä iski seitsemään otteluun kaksi maalia.