Pittsburgh Penguins on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen supertähtensä Sidney Crosbyn kanssa. Sopimus on arvoltaan 8,7 miljoonaa dollaria per kausi, eli täysin sama kuin Crosbyn nykyisen 12-vuotisen sopimuksen kausiarvo.

Crosbyn nykyinen sopimus kattaa vielä alkavan kauden, joten tuore sopimus astuu voimaan vuoden päästä. Näin ollen Crosby on kiinnitetty Penguinsiin vuoteen 2027 asti.

Penguinsin seuraikoni Crosby, 37, on edustanut seuraa koko NHL-uransa ajan ja toiminut joukkueen kapteenina kaudesta 2007-08 saakka. Hän on voittanut seurassa kolme Stanley Cupia.

Viime kaudella Crosby tehtaili 82 otteluun tehopisteet 42+52=94. Parhaalla kaudellaan mies on yltänyt 120 tehopisteeseen. Koko NHL-urallaan Crosby on pelannut 1272 runkosarjaottelua (592+1004=1596) sekä 180 pudotuspeliä (71+130=201).

– Sanat eivät pysty kuvaamaan, mitä Sidney Crosby merkitsee jääkiekolle, Pittsburghin kaupungille ja Penguins-organisaatiolle. Sidney on sukupolvensa paras pelaaja ja yksi historian suurimmista pelaajista. Hänen toimintansa osoittaa, miksi hän on yksi jääkiekon suurimmista voittajista ja johtajista. Sid tekee valtavan henkilökohtaisen uhrauksen auttaakseen Penguinsia voittamaan sekä nyt että tulevaisuudessa, kuten hän on tehnyt koko uransa ajan, Penguinsin GM Kyle Dubas kuvailee seuran tiedotteessa.

Pittsburgh Penguins

@penguins
THE CAPTAIN IS COMMITTED.

The Penguins have re-signed Sidney Crosby to a two-year contract extension, running through the 2026.27 season and carrying an average annual value of $8.7 million.

Details: pens.pe/3MLOxSn

LUE MYÖS