Jokerit jysäytti maanantaiaamuna todellisen uutispommin, kun se tiedotti palkanneensa viime kauden jälkeen eläköityneen Risto Dufvan, 61, uudeksi päävalmentajakseen.

Paluun sorvin ääreen Mestiksessä tekevä menestysluotsi myöntää eläköitymispäätöksen pyörtämisen olleen vaikeaa. Jokerit-projekti oli kaiken nähneelle valmentajalle kuitenkin liian herkullinen haaste sivuutettavaksi.

– Eihän tämä helppo rasti ollut, koska itse ja läheiset olivat jo asennoituneet siihen, että tämä oli tässä. Kyllä nyt oli niin iso houkutus tähän, että tämän halusi kokea. Kaikkea on saanut kokea, mutta pelaamalla en ole Liiga-nousussa koskaan onnistunut vielä olemaan mukana, Dufva kertoo MTV Urheilulle.

– Jokerien ympärillä oleva projekti on poikkeuksellinen. Sunnuntai-iltana (Jokerien puheenjohtaja Mikko) Mr. Saarni soitti, ja asiat sovittiin silloin lopullisesti, Dufva avaa neuvotteluiden nopeaa etenemistä.

Nykyinen sopimus kattaa kuluvan kauden. Mahdollinen Liiga-nousu saattaisi kutkuttaa konkariluotsia jatkamaan uraansa vielä tuon jälkeenkin. Tässä vaiheessa Dufvan keskittyminen on kuitenkin vain tässä kaudessa.

– Siihen en ole uhrannut ajatusta. Mennään nyt tämä pätkä tässä näin, ja neuvotellaan seuran kanssa ja kotona sen jälkeen, mihin suunnistaa seuraavaksi, mies naulaa.

Dufvan debyytti Jokerien päävalmentajana on luvassa jo tiistaina, kun narrilauma pelaa runkosarjan ensimmäisen kotiottelunsa TUTOa vastaan.

LUE MYÖS: