Suomalaispuolustaja Rasmus Rissanen pelasi ensimmäisen ottelunsa Linköping HC:n paidassa torstaina Luleå HF:ää vastaan. SHL-seura päätti kunnioittaa Rissasen ensiesiintymistä järjestämällä ottelutapahtuman yhteyteen Suomi-illan.

Ruotsalaisseura järjesti illalle erilaisia suomalaisia aktiviteetteja, kuten eukonkantoa, Muumipeikon metsästystä sekä suomalaisen musiikin tietokilpailun. Lisäksi hallissa oli tarjolla suomalaista kotiruokaa.

Kaukalossa Linköpingin suomalaisteemainen ilta kääntyi kuitenkin joukkuetta itseään vastaan. Luleå varasti valokeilan omien suomalaispelaajiensa johdolla. Se voitti ottelun 4-2 ja joukkueelta maalinteossa onnistuivat Markus Nurmi, Eetu Koivistoinen ja Anton Levtchi, jotka yllättivät Linköpingin maalilla torjuneen Christian Heljangon.

Luleå jatkoi naljailua myös sosiaalisessa mediassa ottelun jälkeen. Se hehkutti Linköpingin Suomi-iltaa ja omaa suomalaiskolmikkoaan.

Levtchi saalisti ottelussa pisteet 1+1. Hän ja Koivistoinen iskivät ensimmäiset maalinsa Ruotsissa. Nurmelle maali oli kauden ja SHL-uran toinen.

Linköping Hockey Club

@LHChockey
🇫🇮 𝗙𝗜𝗡𝗦𝗞 𝗔𝗙𝗧𝗢𝗡 🇫🇮

På torsdag gör den finska backgiganten Rasmus Rissanen sin debut och vad passar då bättre än att bjuda in till en finsk afton?

Luleå Hockey

@LuleaHockey
Finsk Afton i Linköping!
🇫🇮1-0 Markus Nurmi
🇫🇮2-0 Eetu Koivistoinen
🇫🇮3-1 Anton Levtchi

LUE MYÖS