Suomalaishyökkääjät Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Markus Granlund muodostivat aikanaan KHL:ssä kovan hyökkäysketjun, kun he pelasivat yhdessä Salavat Julajev Ufassa vuodet 2020-22. He muodostivat myös Leijonien ykkösketjun kultamitaleihin päättyneissä olympialaisissa 2022.

Nyt kolmikko pelaa puolestaan Sveitsin pääsarja NL:ssä. Hartikainen pelaa Genève-Servette HC:n riveissä kolmatta ja Manninen toista kautta. Kesällä seura värväsi riveihinsä myös Granlundin, joka oli pelannut kaksi edelliskautta HC Luganossa.

Tuttu tehokolmikko pelasi pitkästä aikaa yhdessä CHL:ssä syyskuun alussa, kun Servette kohtasi Pelicansin Lahdessa. Yhteispeli toimi heti, kun Granlund iski kaksi maalia, Manninen syötti kaksi ja Hartikainen kirjasi tehot 1+1.

Tuon jälkeen Granlund on joutunut olemaan alkukauden peleistä sivussa sairastumisen vuoksi. Lauantaina hän palasi pelikuntoon ja pelasi ensimmäisen NL-ottelun Servetten riveissä. Hänet iskettiin välittömästi ykkösketjuun Mannisen ja Hartikaisen rinnalle, ja kolmikko teki jälleen vahvaa jälkeä.

Servette haki EHC Biel-Biennestä 4-0-vierasvoiton. Hartikainen kirjasi tehopisteet 2+1, Manninen 1+1 ja Granlund syötti kaksi maalia.

Hartikainen on iskenyt alkukauden neljään otteluun pisteet 3+3. Mannisella on puolestaan samaan ottelumäärään kasassa 2+3.

Voit katsoa Biel-Servette -ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

LUE MYÖS