Jääkiekon hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara jatkaa kauttaan CHL:n puolella torstaina kotiottelulla Ranskan suurseura Rouen Dragonsia vastaan. Ottelu käynnistyy Tampereella kello 18.30.

Liiga-kauden tiistaina kotitappiolla Turun Palloseuraa vastaan aloittanut Tappara on pelannut CHL:ää tänä syksynä vasta kaksi ottelua ja kerännyt yhteensä kaksi pistettä. CHL-kausi alkoi vierasvoitolla rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Sparta Prahaa vastaan, mutta tätä seurasi 5-1 -tappio Pardubicen vieraana.

Dragons saapuu Tampereelle vierasotteluun vailla pisteitä CHL:ssä. Joukkue aloitti CHL:n kahdella kotiottelulla Trineciä ja Klagenfurtia vastan, mutta kärsi kummassakin kamppailussa selvät tappiot. Ranskan jääkiekon pääsarja käynnistyy ensi viikolla.

52-vuotiaan ranskalaisvalmentaja Fabrice Lhenryn luotsaaman Dragonsin riveissä pelaa kaksi suomalaista. Liigasta tutut maalivahti Oskari Setänen ja puolustaja Juho Tommila. Setänen siirtyi Ranskaan Rauman Lukosta ja Tommila Vaasan Sportista.

Suomalaisille tuttuja pelaajia joukkueessa on myös ranskalaishyökkääjä Anthony Rechin toimesta. Rech pelasi yhden kauden Turun Palloseurassa ja on edustanut Ranskaa jääkiekon MM-kisoissa. Rech iski Ranskan pääsarjassa viime kaudella 19 maalia ja yhteensä 46 pistettä 43 otteluun ollen Dragonsin toiseksi paras pistemies.

Joukkueen tehokkain pistemies oli latvialaishyökkääjä Rolands Vigners. 33-vuotias hyökkääjä on kolminkertainen Ranskan liigan mestari.

Vigners laukoi viime kaudella 27 maalia ja yhteensä 47 tehopistettä 41 otteluun. 27 maalilla latvialainen oli sarjan ylivoimaisesti tehokkain maalintekijä viime kaudella.

LUE MYÖS