Liiga-kausi starttaa 10. syyskuuta täydellä kahdeksan ottelun kierroksella. Ennen sitä SuomiKiekko ennakoi uutta kautta arvioimalla sekä joukkueiden keskinäiset voimasuhteet että sarjan valovoimaisimmat yksilöt.

Tässä ennakossa nostamme esiin Liigan parhaat maalivahdit. Alkavalla kaudella tolppien välissä taso ei ole yhtä kova kuin mihin on totuttu. Pelipaikalta erottuu kaksi eliittinimeä, joista toinen on ehdoton kunkku.

3. Jakub Málek, Ilves

Viime kaudella tshekkivahti Jakub Malék oli jo paras osa Ilveksen maalivahtitandemia. Vastuuta hän sai kuitenkin vähänlaisesti. 27 ottelussa Málekin torjuntaprosentti oli 91,5. Kookkaan maalivahdin korkeasta potentiaalista kielii, että New Jersey Devils varasi hänet jo 4. kierroksella vuonna 2021. Nyt Málekin aisaparina nähdään Dominik Pavlát, joka saattaa olla kova tekijä hänkin.

2. Juha Metsola, Tappara

Juha Metsola palaa Tapparaan pitkän tauon jälkeen. Viimeksi hänet nähtiin kirvesrinnoissa kaudella 2014-15, kun hän loisti tolppien välissä hirmuisilla tilastoilla. Nyt Metsola on kypsässä 35 vuoden iässä, eikä viime kausi Sveitsissä mennyt aivan putkeen, mutta siitä iso syy menee koko Klotenin heikolle joukkueelle. Metsola ei ehkä ole lähteneen Christian Heljangon tasoinen maalivahti, mutta kovempaa nimeä Tappara ei olisi voinut markkinoilta raahata.

1. Niklas Rubin, Ässät

Niklas Rubin on selvä Liigan maalivahtien ykkösnimi. On mysteeri, miten hänet saatiin vielä pidettyä Porissa. Viime kaudella Ässissä kaikki meni pieleen, mutta silti Rubinin torjuntaprosentti oli vahva 91,6. Jos ruotsalainen pelaisi Tapparan tai Kärppien tasoisen pakiston takana, olisi hänen torjuntaprosenttinsa usean yksikön korkeampi. Alkavalla kaudella Rubin tuleekin olemaan suurin yksittäinen syy, miksi Ässät ponnistaa pudotuspeleihin.

LUE MYÖS