Liiga-kausi 2024-25 starttaa tiistaina 10. syyskuuta seitsemän ottelun kierroksella. Ennen sitä SuomiKiekko ennakoi alkavan kauden voimasuhteita erilaisten listausten avulla.

Tässä artikkelissa käydään läpi Liigan parhaat hyökkääjät. Lista täyttyy Liigan seuraajille hyvin tutuista tähtinimistä, joiden voi odottaa löytyvän tulevallakin kaudella pistepörssin kärkisijoilta.

5. Reid Gardiner, Kärpät

Kolme kautta JYPissä pelannut kanadalainen maalipyssy Reid Gardiner, 28, siirtyi Kärppiin kaksivuotisella sopimuksella, joka sisältää ulkomaan option. Gardiner on latonut jokaisella Liiga-kaudellaan yli 20 maalia ja sijoittunut maalipörssissä neljän kärkeen joka kaudella. Maalipörssin hän on vienyt nimiinsä kertaalleen. Gardiner omaa painavan laukauksen ja hän on huippuluokan viimeistelijä. Hän tuo Kärppien hyökkäyspelaamiseen valtavasti uhkaa. Viime kaudella Gardiner iski 49 otteluun tehopisteet 24+25=49.

4. Ryan Lasch, Pelicans

Viime kaudeksi Lahteen palannut yhdysvaltalaiskonkari Ryan Lasch, 37, osoitti olevansa edelleen huippupelaaja, vaikka ikää onkin ehtinyt kertyä. Mies iski runkosarjassa 55 otteluun tehopisteet 9+45=54 sekä 17 pudotuspeliin pisteet 3+11=14. Viime kauden runkosarjassa Lasch sijoittui syöttöpörssin toiseksi ja pistepörssin kahdeksanneksi. Lasch on pelintekijänä erinomainen ja hänen pelisilmänsä on vertaansa vailla. Laschilla on iso rooli Pelicansissa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

3. Eemeli Suomi, Ilves

Jo vuosia Ilveksessä loistanut Eemeli Suomi, 28, on kuulunut viime vuosina Liigan ehdottomaan eliittiin. Suomi oli viime kaudella pistepörssin kolmonen, kun 58 otteluun syntyivät ennätystehot 21+38=59. Suomi kolkuttelee jatkuvasti pistepörssin kärkisijoja, minkä vuoksi voidaan pitää yllätyksenä sitä, että hän pelaa edelleen Liigassa. Hyökkääjän seurauskollisuus on tähän päivään peilaten poikkeuksellista. Entisenä Ilves-kapteenina ja nykyisenä varakapteenina Suomi johtaa joukkoja omalla esimerkillään joka päivä ja antaa kasvot tämänhetkiselle Ilves-organisaatiolle.

2. Jori Lehterä, HIFK

Toisen kautensa HIFK:ssa aloittava konkarisentteri Jori Lehterä, 36, on edelleen erinomainen pelaaja Liigaan. Viime kaudella Lehterä iski 57 otteluun tehopisteet 6+50=56 voittaen syöttöpörssin ja sijoittuen pistepörssissä seitsemänneksi. Lehterän pelinluku ja syöttötaito on maagista seurattavaa. Miestä ei ole tunnettu jalkavoimastaan, mutta uskomattomalla peliälyllään hän korvaa puuttuvaa nopeutta. Lehterä toimi viime kauden lopulla HIFK:n kapteenina ja alkavalla kaudella hän on joukkueen varakapteeni. Lehterällä on iso rooli HIFK:ssa kokemuksen, pelitaitojen ja johtajuuden näkökulmasta.

1. Teemu Turunen, Kärpät

Ennätyskautensa Liigassa vetänyt Teemu Turunen, 28, oli Kärpiltä kovan luokan kiinnitys. Turunen teki keväällä Kärppiin 1+2-vuotisen jatkosopimuksen ulkomaan optiolla. Hurjan kautensa myötä ottajia olisi ollut runsaasti. Turunen voitti viime kaudella Liigan maalipörssin ja sijoittui pistepörssissä neljänneksi, kun 60 otteluun syntyivät tehopisteet 30+27=57. Pudotuspeleissä hän iski 12 otteluun tehot 7+7=14. Turunen on pelannut Liigassa kolme yli 50 tehopisteen kautta ja vähintään vastaavaa tykitystä häneltä voidaan odottaa myös alkavalta kaudelta. Turunen on yksi Liigan valovoimaisimpia yksilöitä ja hän kykenee yksilötaidollaan ratkomaan joukkueelleen tärkeitä pisteitä.

LUE MYÖS