Patrik Laine debytoi viime yönä Montreal Canadiensin paidassa, kun Canadiens kaatoi harjoitusottelussa Philadelphia Flyersin lukemin 5-0.

Viime vuoden joulukuussa edellisen kerran pelannut Laine jäi ilman tehopisteitä, mutta hän oli aktiivinen ja laukoi viidesti.

Avauserässä Laine sai poikkeuksellisen riehakkaan reaktion kotiyleisöltä, kun hän nousi kiekon kanssa omasta päädystä ohittaen taidokkaasti samalla Flyersin pelaajia. Yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset Laineelle, vaikka suoritus päättyikin kiekonmenetykseen.

The Athletic -sivuston Montrealin asiantuntijan Arpon Basun mukaan vain harvat pelaajat ovat saaneet vastaavanlaisen vastaanoton Canadiensin faneilta.

Jopa Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis oli yllättänyt tapahtumista.

– Ihan rehellisesti, en tiennyt mitä siellä tapahtui. En keskittynyt kiekkoon, koska seuraan yleensä ulkopuolisia asioita. Sitten käännyin, näin kiekon ja tajusin mitä oli tapahtumassa. Kasvoin seuraten Guy Lafleur’iä ja siinä oli vähän samaa, St. Louis hehkutti pelin jälkeen Sportsnetille.

Lafleur on todellinen Canadiens-legenda, joka voitti viisi Stanley Cupia seurassa. Canadiensin kaikkien aikojen pistekunkku tunnettiin sulavasta luistelustaan ja maagisista kiekonkäsittelytaidoistaan.

LUE MYÖS: