Tshekkipuolustaja Jakub Zboril, 27, jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja palaa kotimaansa pääsarjaan. Hän on tehnyt peräti viiden vuoden mittaisen sopimuksen HC Dynamo Pardubicen kanssa. Tuore sopimus pitää Zborilin Pardubicessa vuoteen 2029 asti.

Zboril on Boston Bruinsin ykköskierroksen 13. varaus kesältä 2015. Hän ei kuitenkaan ole saanut NHL-uraansa lentoon missään vaiheessa. Taalaliigan puolella Zboril on pelannut Bruinsin paidassa neljällä eri kaudella yhteensä 76 ottelua tehopistein 1+15.

Viime kauden Zboril pelasi kokonaan AHL:ssä. Hän teki Providence Bruinsissa 31 otteluun tehot 0+9. Loppukauden hän edusti Cleveland Monstersia, jossa hän pelasi 15 runkosarjaottelua pistein 0+4 sekä 14 pudotuspeliä tehoin 1+3.

Zboril pelasi Pohjois-Amerikassa viimeiset kymmenen kautta. Hän tahkosi ensin juniorisarja QMJHL:ssä kolme kautta. AHL:ssä mies sai tililleen 228 ottelua.

Kotimaassaan Zboril piipahti kaudella 2020-21 HC Kometa Brnon paidassa. Sitä ennen hän oli pelannut Tshekissä vain junioritasolla.

HC DYNAMO PARDUBICE

@HCPCE
Jakub Zbořil si pro návrat do Evropy vybral Dynamo! Vítej v Hockeytownu, Kubo 🔴⚪️🔵 bit.ly/Zboril

LUE MYÖS