New York Islandersin GM Lou Lamoriello puhui maanantaina lehdistölle hyökkääjä Matt Martinin erikoisesta tilanteesta.

NHL-toimittaja Andrew Grossin mukaan Lamoriello ei ole ainakaan toistaiseksi tarjoamassa virallista NHL-sopimusta Martinille, joka solmi syyskuussa testisopimuksella ja on harjoitellut siitä lähtien joukkueen mukana.

Islandersin kärkihyökkääjä Anthony Duclair loukkaantui viime ottelussa ja hänen odotetaan olevan pitkään sivussa, joten Martinille olisi avautunut paikka kokoonpanosta. Lamoriellon mukaan Islanders aikoo kuitenkin nostaa AHL:stä vahvistuksen maanantaina.

Martin jatkaa yhä testisopimuksella Islandersin mukana, mutta hän ei voi pelata seuran otteluissa. 35-vuotias hyökkääjä voi kuitenkin treenata Islandersin kanssa ja hän saa n. 500-1000 dollarin suuruisen korvauksen jokaisesta seuran mukana vietetystä päivästä.

Martin pelasi Islandersissa kuuden kauden ajan. Viime sesongilla kovaotteinen kanadalainen teki 57 NHL-ottelussa tehot 4+4=8.

Yhteensä Martin on pelannut NHL:ssä 15 kauden aikana 955 runkosarjaottelua ja 88 pudotuspeliottelua. Hän on voittanut NHL:n taklauspörssin viidesti ja on NHL:n kaikkien aikojen taklauspörssin kakkonen (aloitettu laskemaan vuonna 2005).

Stefen Rosner

@stefen_rosner
Lamoriello said Martin will remain on his PTO. #Isles