Pittsburgh Penguinsin maalivahti Alex Nedeljkovic loukkaantui NHL:n harjoitusottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Hän joutui jättämään ottelun kesken avauserässä.

Nedeljkovicin voinnista on nyt saatu lisätietoa. Hän kärsii alavartalovammasta ja joutuu peleistä sivuun useamman viikon ajaksi.

Penguinsin ykkösvahtina toimii Tristan Jarry ja Nedeljkovic on kakkosvahti. Nedeljkovicin poissaolon ajaksi suomalaisvahti Joel Blomqvist on nousemassa Jarryn aisapariksi Penguinsin miehistöön.

Blomqvist, 22, on Penguinsin 2. kierroksen varaus (#52) vuodelta 2020. Hän ei ole vielä debytoinut NHL:ssä. Viime kausi oli hänelle ensimmäinen täysi kausi Pohjois-Amerikassa, kun hän pelasi AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin maalilla 45 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 92,1 sekä kaksi pudotuspeliä torjuntaprosentin ollessa 89,4.

Blomqvistin NHL-debyytti lienee tosiasia aivan lähiaikoina. Penguins aloittaa kautensa Suomen aikaa 10.10. New York Rangersia vastaan ja pelaa heti kärkeen viisi ottelua reiluun viikkoon.

– On aina valitettavaa, kun joukkuetoveri loukkaantuu, mutta ne ovat aikoja, kun muut saavat mahdollisuuksia. Mennään päivä kerrallaan ja teen parhaani, jos tilaisuus tulee, Blomqvist kommentoi Penguinsin verkkosivuilla.

Myös Jarry hehkutti Blomqvistia seuran verkkosivuilla.

– Hän on ollut mahtava. Hän on loistava maalivahti. Olemme selvästi innoissamme. Ei ole koskaan hyvä, kun joku loukkaantuu, mutta uskon, että Joel on valmis.

Blomqvistin NHL-tulokassopimus on voimassa vuoteen 2026 saakka.

LUE MYÖS