Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on raivaamassa tietään Pittsburgh Penguinsin NHL-kokoonpanoon.

26-vuotias torniolainen oli loistavassa vireessä Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä, kun Penguins kohtasi harjoitusottelussa Columbus Blue Jacketsin. Puljujärvi kirjasi Penguinsin 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa syöttöpisteen.

Puljujärvi kävi kesällä 2023 vaativassa leikkauksessa, jossa hänen lonkkiinsa asennettiin tekonivelet. Puljujärvi toipui kuntoon kesken viime kauden ja pelasi NHL:ssä 22 runkosarjaottelua tehopistein 3+1.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan on ihastellut Puljujärven otteita harjoitusleirillä.

– Puljujärveltä jälleen vahva peli. Eroa oli kuin yöllä ja päivällä (viime kauteen verrattuna). Hän on paljon vahvempi sekä hänen luistelunsa on paljon parempaa. Kuten olen sanonut, niin Jessellä on ollut erittäin haastava kuntoutumisprosessi ja se vie aikaa. Hän teki erittäin paljon töitä, jotta hän edes pystyi pelaamaan viime kaudella, Sullivan ylisti suomalaista harjoitusottelun jälkeen NHL.comille.

– Mielestäni hänen luistelunsa on muuttunut täysin ja hänen itseluottamuksensa on kohentunut sen myötä. Jos yksi pelaaja täytyy mainita, niin hänellä on ollut äärimmäisen hyvä harjoitusleiri. Hän on tuonut itsensä takaisin keskusteluihin paikasta Penguinsin kokoonpanossa, Penguins-luotsi jatkoi.

Penguins kohtaa Blue Jacketsin uudelleen Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä. NHL:n runkosarja käynnistyy perjantaina Buffalo Sabresin ja New Jersey Devilsin välisellä ottelulla.

LUE MYÖS: