Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armian viime kausi oli kaksijakoinen ja sisälsi sekä onnistumisia että epäonnistumisia.

Armian pelaaminen ei ollut alkukaudesta toivotulla tasolla, joten hänet heivattiin farmiin vuosien tauon jälkeen. Loppukaudesta hän kuitenkin paransi otteitaan huomattavasti ja teki lopulta jopa oman yhden kauden maaliennätyksensä NHL:ssä. 66 ottelun jälkeen pistesaldo näytti lukemia 17+8=25.

Uuteen kauteen lähdettäessä Armia on saamassa ison tontin Canadiensin rosterista. Armia on viilettänyt harjoituksissa joukkueen kakkosketjussa yhdessä Kirby Dachin ja Alex Newhookin kanssa.

Ketju ja ketjukaverit ovat samat, joita kaavailtiin Patrik Laineelle. Loukkaantumisen takia Laine on kuitenkin sivussa peleistä 2-3 kuukauden ajan.

Kakkosketjussa pelaamisen lisäksi Armia on isketty Canadiensin kakkosylivoimaan. Kyseisen viisikon täydentävät Newhook, Brendan Gallagher, Alex Barre-Boulet sekä Lane Hutson.

– Mielestäni kyse on hänen suhtautumisestaan. Se mitä hän teki viime kaudella palattuaan takaisin ja mitä hän teki tällä leirillä, osoittivat, että hän on pelaaja, joka ansaitsee tämän mahdollisuuden, sanoo Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis lehdistölle.

Mahdollisuus on Armialle iso myös sopimustilanteen näkökulmasta. Hänellä alkaa nelivuotisen sopimuksensa viimeinen kausi. Armia tienaa kaudesta keskimäärin 3,4 miljoonaa dollaria.

Canadiensin kausi starttaa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä, kun se kohtaa kotonaan Toronto Maple Leafsin.

Arpon Basu

@ArponBasu
Looks like Joel Armia is getting first crack at replacing Patrik Laine with Kirby Dach and Alex Newhook. At least, he is at practice today.

Anthony Martineau

@Antho_Martineau
PP1: Caufield-Suzuki-Slaf-Dach-Matheson

PP2: Armia-Newhook-Gallagher-ABB-Hutson

LUE MYÖS