Kärpät hävisi perjantaina Ilvekselle jatkoajalla maalein 3-4. Jäähyt menivät ottelussa erikoisesti. Kärpät ei päässyt kertaakana ottelussa ylivoimalle, kun taas Ilves sai kolme ylivoimaa ja teki niistä kaksi maalia.

Ottelun jälkeen Kärppien tähtihyökkääjä Michal Kovarcik ihmetteli kovin sanoin tuomarityöskentelyä Kalevan haastattelussa.

—  Tuomarityöskentely oli vitsi. Oli käsittämätöntä, ettei Ilvekselle annettu yhtään rangaistusta. Sama trendi on jatkunut koko syksyn. En tiedä, mitä tuomareilla on meitä vastaan, Kovarcik latasi.

Kärpät on viettänyt vähiten aikaa ylivoimalla kaikista Liiga-joukkueista tällä kaudella. Oululaiset ovat saaneet ylivoimaa kolme minuuttia ja 54 sekuntia per ottelu. Esimerkiksi Pelicans on ollut ylivoimalla seitsemän minuuttia ja 35 sekuntia per ottelu.

Jäähyjä Kärpille ei ole vihelletty poikkeuksellista määrää. Joukkue on istunut jäähyaitiossa 113 minuuttia, mikä on kahdeksanneksi eniten Liigassa.