Columbus Blue Jackets pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa kotona tällä kaudella, kun vastaan asettui Florida Panthers. Ottelu päättyi Floridan 3-4-voittoon.

Ottelutapahtumassa kunnioitettiin Johnny Gaudreaun muistoa, joka menehtyi traagisesti kesällä. Hän ja hänen veljensä Matthew jäivät elokuussa auton alle kaksikon oltua liikkeellä polkupyörillä.

Sekä Columbuksen että Floridan pelaajat olivat alkulämmöillä selässään Gaudreaun nimi ja pelinumero 13. Ennen ottelun alkua Columbus puolestaan nosti hallinsa kattoon Gaudreaun muistoviirin. Gaudreaun perhe seurasi viirin nostoa jäältä.

Myös ottelu alkoi liikuttavalla tavalla. Kun kiekko lyötiin jäähän, oli Columbuksella jäällä vain neljä kenttäpelaajaa, sillä Gaudreaun paikka oli jätetty tyhjäksi. Pelikellon annettiin kulua 13 sekunnin verran ennen kuin alettiin pelaamaan.

Gaudreaun kanssa Calgary Flamesissa pelannut Floridan Sam Bennett asetti kiekon paikalle, joka olisi kuulunut Gaudreaulle. Pelikello pysähtyi 13 sekunnin kohdalle ja yleisö antoi suosionosoituksensa seisten. Koskettava hetki jatkui, kun yleisö alkoi huutamaan ”Love you Johnny”. Katso video tilanteesta alta tai täältä.

Columbuksen toisen maalin kamppailussa iski Sean Monahan, joka oli Gaudreaun hyvä ystävä kaksikon pelattua yhdessä Calgaryssa vuosien ajan. Monahan osoitti maalinsa jälkeen kädellään kohti Gaudreaun muistoviiriä. Katso maali alta tai täältä.

LUE MYÖS