Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen ampui hattutempun Vegas Golden Knightsia vastaan torstaina runkosarja-avauksessa.

Rantanen pyssytti avauserässä komeasti suoraan syötöstä Avalanchen 1-0-johtomaalin. Suomalaistähti vastasi myös joukkueensa 2-3-kavennusmaalista toisessa erässä ylivoimalla sekä 4-5-kavennusmaalista kolmannessa erässä.

Rantasesta tuli Avalanchen ja Quebec Nordiquesin yli 50-vuotisen yhteishistorian kolmas hattutempun avausottelussa tehnyt pelaaja. Vastaavaan ovat pystyneet Joe Sakic (2007) ja Joe Colborne (2016).

Rantasen huima henkilökohtainen iltapuhde ei kuitenkaan riittänyt Avalanchelle, sillä Golden Knights voitti ottelun murskaavin loppulukemin 8-4.

Avalanchen tolppien välissä vaisusti pelannut Alexandar Georgiev vaihdettiin toisessa erässä suomalaiseen Justus Annuseen, joka päästi selkänsä taakse kaksi laukausta viidestä. Georgievin taakse meni viisi maalia ja mies torjui vain 11 kertaa.