Colorado Avalanchen ja Mikko Rantasen neuvottelut uudesta jatkosopimuksesta ovat katkenneet, väittää seuraa vuosikaudet läheltä seurannut toimittaja Adrian Dater.

Toimittajan sisäpiiristä saamien tietojen mukaan viimeisen sopimuskautensa hattutempulla aloittaneen Rantasen leiri on nyt päätynyt rajuun ratkaisuun.

– Rantasen leiri keskeyttää sopimuskeskustelut runkosarjan ajaksi. Se lisää todennäköisyyttä sille, että hänet kaupataan tai hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti, Dater ilmoittaa.

Uhka Rantasen karkaamisesta toisaalle ilman siirtokorvausta saattaa pakottaa Avalanchen kauppaamaan supertähtensä toisaalle ennen siirtotakarajan umpeutumista. Seuran GM Chris MacFarland ei hänkään ollut tiistaina aiemmin nähdyn tavoin yhtä toiveikas tähtilaiturinsa jatkon suhteen.

– Tällaisia sopimuksia ei ole koskaan helppo tehdä. Pelaajalla on ilman muuta oikeus tulla vapaaksi agentiksi ja seuran on omasta puolestaan tehtävä fiksuja päätöksiä sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä, MacFarland kommentoi medialle.

Rantanen tienaa tähän kauteen päättyvästä, kuusivuotisesta sopimuksestaan 9,25 miljoonaa dollaria kaudessa. Rantasen leirin uskotaan vaativan seuraavaan sopimukseen noin 12 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä nostaisi Rantasen aivan seuran ykköstähti Nathan MacKinnonin (12,6 miljoonaa) kintereille vuosipalkassa mitattuna.

Rantasesta on tullut Avalanchelle lähes korvaamaton pelaaja. Suomalainen on rikkonut sadan tehopinnan rajan kahdella peräkkäisellä runkosarjakaudella.

LUE MYÖS: