Mikko Rantasen ja Colorado Avalanchen aiemmin läpihuutojuttuna pidetyt jatkosopimusneuvottelut takkuavat NHL:ssä.

Osapuolten uskottiin pääsevän yhteisymmärrykseen pitkästä jatkodiilistä ennen Rantasen nykyisen sopimuksen viimeisen kauden alkamista. Toisin kuitenkin kävi ja nyt Rantasen jatko Kalliovuorilla onkin kyseenalaistettu ensimmäistä kertaa hyökkääjän NHL-uran aikana.

NHL-toimittaja Nick Kypreosin mukaan neuvottelujen takkuamisen taustalla on yhteisymmärrys vuosipalkan suuruudesta yhdistettynä Avalanchen toisen tähtipelaajan tilanteeseen.

– Rantanen ja Avalanche eivät vaikuta olevan lähellä jatkosopimusta. Avalanche ei ole halukas hinaamaan Rantasen vuosipalkkaa lähelle Nathan MacKinnonin 12,6 miljoonan dollarin lukemia ainakaan tällä hetkellä.

– Tämän lisäksi he haluavat ensin saada selkeämmän kuvan kapteeni Gabriel Landeskogin terveydentilasta ja tulevaisuudesta päättääkseen, kuinka ylös heidän tarvitsee hinata Rantasen palkkaa pitääkseen hänet riveissään, Kypreos kertoo.

Ruotsalaishyökkääjä Landeskog ei ole pelannut kahden viime kauden aikana otteluakaan. Seuraikoni on ollut sivussa myös kuluvan kauden alun, eikä hyökkääjän uran jatkumisesta ole vieläkään mitään takeita.

LUE MYÖS: