Viime päivinä Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä John Tavaresin nimi on ollut monien kiekkofanien huulilla Pohjois-Amerikassa. Tavaresista on tullut yleinen vitsi sosiaalisessa mediassa.

Tavares toimii erikoisen amuletin mainoskasvona, mistä tietoisuus lähti hiljattain leviämään kiekkofanien joukossa. Amuletin väitetään suojaavan 5G:n, tietokoneiden, puhelinten ja wifin tuottamalta säteilyltä.

Amuletin on kehittänyt Aires Tech -niminen yritys, jonka mainoskasvoina toimivat Tavaresin lisäksi koripalloilija RJ Barrett ja koomikko Russell Brand.

– Ammattiurheilijana minun täytyy pysyä niin terveenä kuin mahdollista ja palautua nopeasti, kun loukkaannun. On siis helppo ymmärtää, miksi olen luottanut Airesin teknologiaan neljän vuoden ajan ja olen jopa ottanut yhteyttä Airesin tiimiin, että voisin edustaa heitä urheilijana ja heidän tyytyväisenä asiakkaanaan, Tavares kertoo yhtiön markkinointimateriaalissa.

Amuletin teknologiaan ja väitettyihin hyötyihin liittyen Toronto Star haastatteli Timothy Caufieldia, joka on Albertan yliopiston professori ja alan asiantuntija.

– Voi luoja, klassista soopaa. Pelottelulla luodaan vaara, jota ei ole olemassa, jotta voitaisiin myydä tuotetta, joka on tieteellisesti mahdoton, Caufield taivastelee.

Toronto Starin haastattelemat asiantuntijat eivät luota ”taika-amuletin” voimaan. Ensinnäkin eri sähkölaitteista tuleva säteily on ihmiselle harmitonta, eikä siltä tarvitse suojautua. Toiseksi, amuletilla ei ole teknisiä ominaisuuksia, joilla säteily edes pysyttäisiin pysäyttämään.

Taika-amuletin hinta liikkuu rajusti. Toronto Starin mukaan korun voi saada itselleen 125-483 dollarilla. Toisinaan hinta sisältää ilmaisen toimituksen.

LUE MYÖS