Minnesota Wildin ruotsalaismaalivahti Filip Gustavsson teki maalin Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä, kun Wild kukisti St. Louis Bluesin vieraissa numeroin 1-4.

St. Louis pelasi ottelun lopulla ilman maalivahtia hakeakseen kavennusmaalia. Gustavsson sai kiekon oman maalinsa edessä ja heitti sen tyhjään rysään yhdeksän sekuntia ennen ottelun päättymistä.

NHL:n historiassa on nyt nähty maalivahdeilta 18 maalia, 15 eri maalivahdin toimesta. Viimeksi maalinteossa onnistui Pittsburgh Penguinsin Tristan Jarry marraskuussa 2023.

Gustavsson on Wild-historian ensimmäinen maalinteossa onnistunut maalivahti. Hänestä tuli NHL-historian toinen ruotsalaisvahti Linus Ullmarkin jälkeen, joka iskee maalin. Lisäksi Gustavsson on NHL:n historian kolmas ylivoimamaalin tehnyt maalivahti.

Gustavsson kirjautti ottelussa 27 torjuntaa ja torjuntaprosentin 96,4. Hän sai valinnan ottelun kakkostähdeksi. Kolmeen pelaamaansa otteluun Gustavsson on kirjannut torjuntaprosentin 94,8, kun taas päästettyjen maalien keskiarvo on 1,66.

Näet Gustavssonin tekemän maalin alta tai täältä.

LUE MYÖS