NHL:ssä Montreal Canadiensin kokoonpanoon tiensä harjoitusleirin kautta raivanneen Oliver Kapasen, 23, loppukauden pelipaikka on toistaiseksi hämärän peitossa.

Canadiensin seurajohdon ja valmennuksen vastuulla on päättää, pelaako tulokashyökkääjä koko kauden NHL:ssä vai SHL:n Timråssa, johon kuopiolaisella on voimassa oleva sopimus tästä kaudesta.

Kesällä Timrån päävalmentajaksi siirtynyt Olli Jokinen ei odota Canadiensin ratkaisun tulevan vielä lähiaikoina.

– En usko, että minkäännäköisiä päätöksiä tehdään ennen maaottelutaukoa. Uskon jopa, että se voi venyä joulukuulle asti. Tiedän, miten NHL-maailma toimii. Pelaajat menevät hallille siihen asti kun joku sanoo, että enää ei tarvitse tulla. Sitä ennen ei hirveästi ilmoiteta mitään tai kerrota suunnitelmia, Jokinen kertoo Ilta-Sanomille.

Jokinen paljastaa jopa toivovansa Kapasen saavan jäädä koko kaudeksi Montrealiin – yhdellä ehdolla. Mikäli suomalaista istutetaan välillä katsomossa ja peluutetaan välillä jämäketjuissa, on OJ:lla asiaan selvä mielipide.

– Uskon, että hänen olisi silloin varmasti parempi olla täällä ja nimenomaan isossa roolissa, Jokinen arvioi ja painottaa nuoren hyökkääjän kehittyvän paremmin pelaamalla kuin harjoittelemalla.

– Uskon, että heillä on suunnitelma, että Oliver olisi tulevaisuudessa jokin päivä kärkikentän pelaaja eikä pohjakentän pelaaja. Jos hänen kykynsä nähdään vain pohjakentän pelaajana, niin sitten hän toki voi hoitaa sen kymmenen minuuttia jo 19-vuotiaana eikä lähde enää mihinkään, Jokinen näkee.

LUE MYÖS: