Colorado Avalanchen alkukausi NHL:ssä on ollut hankala. Joukkue hävisi neljä ensimmäistä otteluaan päästäen peräti 25 maalia.

Näissä otteluissa syyttävä sormi osoitti vahvasti venäläisvahti Aleksandar Georgijevin suuntaan. Hän torjui neljän tappion perään yhden jatkoaikavoiton, mutta miehen tilastot viiden ottelun jälkeen ovat karua luettavaa: 81,0% ja 4,99.

Kahdessa edellisottelussa Coloradon maalilla on aloittanut suomalainen Justus Annunen. Hän torjui ensin 4-1-voiton San Jose Sharksista ja sen jälkeen 3-2-voiton Seattle Krakenista. Vaikka otanta on vielä hyvin pieni, onnistui Annunen kääntämään Coloradon kelkkaa jo nyt parempaan päin: voittoja on tullut ja omissa ei kolise jatkuvasti.

– Kaverit pelaavat edessäni loistavasti, ja näen laukaukset hyvin. He tekevät työstäni helppoa. Tykkään pelata paljon. On aina helpompaa, kun pääsee pelaamaan useammin. Tuntuu hyvältä, kun pääsee nyt pelaamaan vähän enemmän, Annunen sanoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Annunen vaihdettiin kesken ottelun maalille jo kaksi kertaa tappioputken aikana. Neljässä pelaamassaan ottelussa Annunen on kirjannut torjuntaprosentikseen 90,0, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,45. Kahden voittopelin torjuntaprosentti on puolestaan komea 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,5.

– Hän on pelatessaan tosi rauhallinen. Kun hän on maalilla, luotamme siihen, että hän tekee tarvittavat torjunnat. Tänään hän oli uskomaton ja otti mielettömiä torjuntoja, varsinkin ottelun alkupuolella, kun vastustaja antoi painetta, Coloradon supertähti Cale Makar suitsutti tiistaina.

Ylistystä Annuselle antoi myös Coloradon päävalmentaja Jared Bednar.

– Hän näytti terävältä ja peittävältä. Hän ehti sijoittua laukausta varten jo ennen kuin vastustaja sai kudin matkaan. Hän lukee peliä todella hyvin eikä anna kovin paljon paluukiekkoja. Hän tekee ne torjunnat, mitkä pitääkin tehdä, ja vielä muutaman siihen päälle. Hän on pelannut kaksi viime ottelua erinomaisesti, Bednar sanoi Krakenia vastaan pelatun ottelun jälkeen.

LUE MYÖS