Sveitsin NL:n jumboseura HC Ajoie tiedotti alkuviikosta antaneensa potkut päävalmentajalleen Christian Wohlwendille.

Ajoie on napannut 14 ottelusta ainoastaan yhden voiton ja neljä pistettä. Se on jo 13 pisteen päässä seuraavasta sijasta.

Ajoie kertoi samalla, että urheilujohtaja Julien Vauclair toimii joukkueen väliaikaisena päävalmentajana, kunnes uusi päävalmentaja löytyy. Seuran tavoitteena on löytää uusi päävalmentaja kahden viikon sisään.

Wohlwendin saadessa potkut joukkueen suomalaiset apuvalmentajat Juha-Pekka Hytönen sekä Petteri Nummelin saivat jatkaa seurassa. Sveitsiläislehti Le Matin ehdottaakin, että Hytösestä tulisi joukkueen uusi päävalmentaja.

– HC Ajoiella on jo ihanteellinen valmentaja, lehti otsikoi.

Hytönen, 43, aloitti viime kaudella Ajoien U20-joukkueen päävalmentajana. Hän nousi kesken viime kauden Ajoien apuvalmentajaksi jatkaen samassa pestissä edelleen. Pelaajauraltaan Hytöseltä löytyy kokemusta Sveitsin Lausannesta kausilta 2013-16.

– Kokemattomuutta päävalmentajan pestistä lukuun ottamatta Hytönen täyttää kaikki kriteerit ottaakseen ohjat Ajoiessa. Ensinnäkin hän hankki erinomaiset tiedot sveitsiläisestä jääkiekosta pelatessaan Lausannessa. Hän on hionut tietämystään palattuaan Sveitsiin vuonna 2023.

– Hytösellä on se etu, että hänellä on jo sopimus seuran kanssa. Hänelle sisäisen ylennyksen tarjoaminen rajoittaisi seuran kustannuksia ja välttäisi sellaisen henkilön palkkaamisen, joka saapuisi täysin tuntemattomaan, lehden toimittaja Ruben Steiger kirjoittaa.

Ajoien riveissä pelaa neljä suomalaista. He ovat puolustaja Anttoni Honka sekä hyökkääjät Julius Nättinen, Oula Palve ja Jerry Turkulainen.

LUE MYÖS