Nashville Predatorsin suomalaisvahdin Juuse Sarosin kohdalla voi jälkiviisaana sanoa, että kesällä solmittu jatkosopimus olisi kannattanut jättää myöhemmälle.

29-vuotias Saros allekirjoitti kesäkuun lopussa lähes 62 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Predatorsin kanssa. Ensi kaudella käynnistyvä diili vie Predatorsin palkkakatosta tilaa 7,74 miljoonaa dollaria kaudessa.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin mukaan Saros olisi saanut reippaasti suuremman tilipussin, jos hän olisi odottanut syksylle Boston Bruinsin Jeremy Swaymanin sopimuksen syntymistä.

– Kahdeksan vuotta ja 7,74 miljoonan dollarin keskipalkka kaverille, jolla on enemmän ykkösvahdin näyttöjä kuin Swaymanilla. On vaikeaa olla katsomatta asiaa siten, etteikö Predatorsilla olisi käsissään todellinen alediili, LeBrun kirjoittaa.

25-vuotias Swayman solmi viime viikolla kahdeksanvuotisen ja 66 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Bruinsin kanssa. Sopimuksen keskipalkka on 8,25 miljoonaa dollaria.

LeBrun uskoo, että Saros jätti miljoonapotin pöydälle tehdessään sopimuksen jo kesällä.

– Miettikää miltä numero näyttäisi nyt, jos Saros olisi odottanut kauden alkuun asti, kun Swayman ja mahdollisesti Igor Shestjorkin olisivat tehneet jatkosopimuksensa. Shestjorkinin tuleva palkka voi olla 11-12 miljoonaa dollaria kaudessa, toimittaja muistutti.

Predatorsin runkosarjakoitos alkaa Suomen aikaan perjantaina kello 03:00, kun vastaan asettuu Dallas Stars.

LUE MYÖS: